Elia ja Elisa kulkivat paikasta toiseen sinä päivänä, jona Elian oli määrä huristella tuulispäässä Taivaaseen. He molemmat olivat profeettoja.

 

Tultuaan Jordanvirran rantaan, Elia huitaisi palttoollaan Jordaniin sillä seurauksella, että vesi jakaantui kummallekin puolelle. He kävivät molemmat virran poikki kuivaa myöten. Siinä kulkiessaan ja puhellessaan yhtäkkiä ilmestyivät tuliset vaunut ja tuliset hevoset ja Elia nousi tuulispäässä taivaaseen. Elisa jäi ihmeissään katselemaan kun Elia hurautti näyttävästi taivaaseen. Tästä on kirjoitettu toisen Kuningastenkirjan toisessa luvussa.

 

 

Usein pysähtyy miettimään tykönään, että mitkä olivat nämä Elian tuliset vaunut ja hevoset. Oliko kyseessä oikeasti tuliset hevoset, vai oliko kyseessä tulta syökseväinen avaruusalus.

"Kun he kulkivat ja puhelivat, niin katso, äkkiä ilmestyivät tuliset vaunut ja tuliset hevoset, ja ne erottivat heidät toisistaan, ja Elia nousi tuulispäässä taivaaseen" 2 Kun.2:11

Tutkiessamme englanninkielistä raamatunkäännöstä, saamme siitä pienen vihjeen. "and it happened, as they were going on and speaking, behold, a chariot of fire and horses of fire came, and they separated between them both, and Elijah went up in a Tempest to heaven".

Epäilemättä kyseessä oli Pontiac Tempest, jolla Elia huristeli taivaaseen. Tuliset vaunut saattavat viitata viritettyyn koneeseen, jonka pakoputkesta sinkoilee tulisia liekkejä. Tuliset hevoset saattoivat myös viitata Ford Mustangiin.

Nyt tietenkin herää kysymys, kannattaisiko näinä aikoina omistaa Pontiac Tempest, ihan niinkuin varmuuden vuoksi? Olisi se vaan mahtavaa lähteä ajasta ajattomuuteen noin näyttävästi kuin Elia aikoinaan. Kyllä siinä naapurin suu lonksahtaisi auki hämmästyksestä.
Ehkä näin onkin. Me vain emme näillä "savisilmillämme" näe mitä näkymättömissä maailmoissa tapahtuu.
Ehkä niin onkin hyvä, ettemme kaikkea näe, sillä päivät olisivat yhtä ilotulitusta, kun ihmiset, joiden on tullut aika poistua keskuudestamme, saisivat melkoisen räiskeen aikaan. Ennen pitkää palopäällikkökin puuttuisi asiaan ja kieltäisi moisen muina aikoina kuin uutena vuotena ja huvilakauden päättäjäisissä.