Häjyliike in memoriam

– Häjyliike on siirtynyt muistojen kalmistoon. 

Häjyliikkeen hautajaisia vietettiin Teuvalla lauantaina 23.7.2011 uskollisten fanien läsnä ollessa fanikaupan loppuunmyynnin ja rupattelun merkeissä. Muistopuheen piti Elonkerjuun kitaristi Simo Ralli. Puheessaan hän kiitteli paikalle tullutta runsaslukuista saattoväkeä siitä, että saarahan liikevaihto nousuhun ja leherille uutta kiriootettavaa.

– Ku kerran komiasti alootettihin, niin myös komiasti lopetetahan.

Saattoväkeä oli runsaasti paikalla tilaisuudessa. Iltasanomat otsikoi tapahtumaa näyttävästi nettisivuillaan: Häjy-liikkeen hautajaisissa eli toivo Elonkerjuun ylösnousemuksesta.

Elonkerjuun jälkeen jääneet jäsenet antoivat ymmärtää, että ensi vuonna on odotettavissa bändin uusi tulemus. – Ei me musiikin tekoa voida lopettaa. Tämä vuosi ollahan kuin lehmät nevas ja sitte kattotahan, väläytti Ralli.

– Ei treenikämpän ovi ees narahtanu, kun Lauri-poika maailmalle lähti.

Häjyliike ehti olla uudessa kiinteistössä vajaat kaksi vuotta.Rakennuksessa toimi aiemmin Sepon Sekatavara, jonka päätyseinässä komeileva plakaatti lupasi ”kaikkea hyvää poikkeavilla”.

Ilman Lauria liike-idea ei tuntunut enää mielekkäältä, vaan bändi päätti laittaa pillit pussiin ja myydä kiinteistön.

– Lauri Tähkä otti hatkat Elonkerjuu-bändistä

Syy Elonkerjuun hajoamiseen oli Lauri Tähkän yllättävä keväinen ilmoitus bändin lopettamisesta. ”Tauko on antanut hyvää etäisyyttä ja perspektiiviä touhuihimme ja olen tullut siihen tulokseen, etten nää enää mahdollisuutta jatkaa bändiä. En näe tällä hetkellä sitä laulun tekemisen intohimoa itsessäni, jolla on suoranainen yhteys bändisovituksiimme, keikkailuun, uuden kehittämiseen tai keksimiseen. Haluan tehdä jotakin muuta touhua ja tähän touhuun mun takkini on tyhjä”, kirjoitti Tähkä viestissään.

Lauri Tähkä siirtyy soolouralle.

– Johanna Koivu, Antero Naali, Simo Ralli ja Lenni Paarma

Jäämme odottelemaan Elonkerjuun Ylösnousemusta jälleennäkemisen ihanassa toivossa.

Scroll to Top