Van Helsing sattui käyskentelemään Wartburgin linnan lähistöllä, jonne Luther oli paennut. Van Helssing päätti käydä helssaamassa Lutheria.
Katolinen kirkko julisti Lutherin kirkonkiroukseen.
Luther oli hiljattain paennut Wartburgin linnaan paavin leppymätöntä vihaa. Luther oli näet suututtanut paavin arvostelemalla tämän korruptoitunutta anekauppaa ja muita väärinkäytöksiä.
Van Helsingfors ja Luther tutustuivat pian toisiinsa ja viettivät yhdessä hilpeitä hetkiä linnan kellarikerroksessa siemaillen kellarin antimia ja pitivät hauskaa. Kunnes eräänä yönä pilvenlongan takaa kurkisti täysikuu.
Luther pakeni Wartburgin linnaan paavin leppymätöntä vihaa.
Van Helsingin todellinen minä ryömi esiin kun juhliminen Lutherin kanssa oli ylimmillään. Lopun voittekin arvata…
Van Helsingin kohtaamisen jälkeen Lutherin persoonallisuus muuttui. Ei siis ole yllätys, että Luther lopulta käänsi kelkkansa ja luopui pyhistä periaatteistaan ja muuttui vainoharhaiseksi vainolaiseksi. Lutherin myötävaikutuksellahan surmattiin suuret joukot kurjien olojensa vuoksi kapinaan nousseita talonpoikia. Uudestikastajat saivat Lutherin toimesta saman julman kohtalon kuin paavinvallankin alaisuudessa. Myös juutalaiset saivat kokea hänen leppymätttömän vihansa.
Yleisesti luullaan, että Luther poistui keskuudestaamme, tai tarkemmin ottaen, sen aikaisten ihmisten keskuudesta, 18. helmikuuta 1546.
Ehei, koska Lutherista oli tullut vampyyri, hän vain vietti aikaansa vuosisadasta toiseen pimeissä olosuhteissa karttaen valoa, koska vampyyrit saavat palovammoja auringon paisteessa.
Luther ei siis olekaan kuollut ja kuopattu, vaan hänestä tuli kuolematon eräänä täydenkuun hetkenä kemuillessaan van Helsingin kanssa Wartburgin linnassa. Lutherin mieliharrastus, oluen siemailu, koitui hänen kohtalokseen.
Lutherin olemus ja varjo vaikuttavat vielä tänäkin päivänä keskuudessamme. Miten muuten olisi selitettävissä ne miljoonat kannattajat, jotka vannovat Lutherin nimeen kyselemättä missä oikeasti mennään, ellei kirkkoa varjostaisi Lutherin läsnäolo.
Ja miten muuten olisi selitettävissä, että Suomen kirkon arkkipiispaksi on valittu juuri Kari Mäkinen ja Helsingin piispaksi Irja Askola?
Edellä mainitut piispat saapumassa seurakuntavierailulle.
Tarina saa uuden käänteen viimeisimmän tutkimuksen valossa.
Jutussa on ilmennyt asiavirhe. Van Helsing, Abraham van Helsing, ei itse ollutkaan vampyyri, vaan metsästäjä, joka oli vampyyria jahtaamassa. Siksi hän ilmeisesti päätyi Wartburgin linnaan, jossa Luther siihen aikaan oleskeli.
Tarina saa uuden käänteen tässä valossa. Jahtasiko Van Helsing itseasiassa Lutheria, johon hänen epäluulonsa kohdistuivat?
Van Helsing oli näin ollen aikaansa edellä kun pystyi näkemään sen, mitä nykyiset kirkonmiehet ja piispat eivät vielä tänä päivänä näe.
Tässä näemme kuinka tarina aikain saatossa saattaa muuttua päälaelleen. Tarina ei ollut kertonut sitä, että Luther oli jo aiemmin ollut yhteistyössä piispa Dragulan kanssa. Se saattaa selitää van Helsingin ilmestymisen kuvioihin.
Olisi mielenkiintoista tietää mistä kaikesta muusta kirkkohistoria vaikenee.
Luther-vainaalle omistettu kirkko Tampereella.