Sotakirveenvaihtajan raportti

Varoitus: Kaikki yhtääläisyydet olevaisiin henkilöihin, eläviin tai kuolleisiin, ovat vain harmillista yhteensattumaa.

Vuosia kestänyt rauhallinen hiljaiselo kirkossa katkesi kuin veitsellä leikaten. Tuntemattomat vallantavoittelijat tunkeutuivat häikäilemättömästi pyhättöön, kaappasivat vallan ja telkesivät kirkkoherra-paran viinikellariin ilman korkinavaajaa, mikä sinänsä on jo hyvin julmaa.

Alkoi uusi hallintokausi, jota leimasi alistaminen. Seurakuntalaisten asema muuttui hyvin hankalaksi, etten sanoisi epämiellyttäväksi, ja sanonkin. Uusi häikäilemätön johto alkoi laittaa kapuloita rattaisiin. Ne, jotka yrittivät pitää totuutta yllä, saivat pian huomata kuinka mahdotonta on kuljettaa totuuden soihtua tungoksessa kärventämättä jonkun partaa. Aktiivisimmat toimihenkilöt joutuivat hyvin ahtaalle ja saivat kokea jatkuvaa vastustusta. 

Uusi johtaja koki heidät uhkana asemalleen. Monet olivat jo vähällä menettää kaiken epätoivonsa, tajuttuaan, että totuus on kavunnut taivaaseen ja vienyt tikapuut mennessään. Mutta hiljalleen alkoi myös nousta  sitkeää vastarintaa ja kapinamieltä häikäilemätöntä vallankaappaajaa vastaan.

Loputtomia ja turhauttavia neuvotteluja yritettiin käydä mennen tullen, paitsi harva se päivä. Mutta ne eivät johtaneet mihinkään, vaan päätyivät lopulta umpikujaan. Solvaukset vyöryivät valheen kaikella voimalla syyttömien niskaan. Sanoja viskeltiin kuin miekanpistoja. Sotaa lietsoi raivoisasti uuden johtaja neuvonantaja, tuo ilkeä vanha Gerperos, jota myös Velhottareksi kutsutaan.

Neuvotteluissa näytti siltä kuin olisi tiheässä metsässä kirveitä heiluteltu korkealle. Päitä tippui tasaiseen tahtiin kun inkvisitio kokoontui.

Tuo kelvoton kaapparipomo esikuntineen rupesi ennen pitkää, ilman ennakkovaroitusta, tulittamaan pahan palavilla nuolilla umpimähkään vastaanhangoittelijoita. Alkoi armoton sisällissota kirkossa. Mutta eivät myöskään kapinoivat toisinajattelijat jääneet toimettomiksi. Kiivaita häirintäiskuja alettiin suorittaa vihollisen leiriin. Tulikivenkatkuiset protestit sinkoilivat sinne tänne, varsinkin tänne.

Varmalta taholta tulleen huhun mukaan miehitetyn kirkon alueella vahvistetaan varuksia salaisesti, kaikessa hiljaisuudessa, mikä häiritsee naapurien yöunta. Tarkoituksena on yllättäen iskeä rajusti kapinallisten kimppuun ja nujertaa viimeinenkin vastarinta.

Sotakirveenvaihtajamme tarkkailee tilannetta viereisen kerrostalon ullakkoikkunasta, josta on suora sihti kohti kirkollista bunkkeria.

Yön hämärissä olosuhteissa on nähty epämääräistä liikehdintää sakastin edustalla. Sakastiin on silminnäkijöiden mukaan raahattu suuria, epäilyttävän näköisiä kontteja. Huhutaanpa jopa jostain helvetinkoneesta, joka on kaikkien uskonsotien äiti, isoäiti, äitipuoli ja anoppi.

Viimeisimmän tiedon mukaan miehittäjien joukot ovat aloittaneet suurhyökkäyksen ja vyöryneet joka rintamalla kapinallisten kimppuun. Vastarintaliikkeen tappiot ovat olleet kirveleviä, mutta periksi ei ole annettu, vaikka valtavat määrät seurakuntalaisia onkin jättänyt taistelutantereen sikseen ja paennut rauhallisempiin leireihin.

Suurin osa on palannut takaisin Metsäkirkkoon, koska sielllä on suora yhteys Yläkertaan ilman välikäsiä.

Vastarintaliikettä johtanut kapinakenraali valoi joukkoihinsa uskoa ja rohkeutta pitää kiinni totuudesta ja olemaan antamatta hetkeksikään myöten.

Miehittäjäjoukot saivat kokea kiivasta vastarintaa seurakunnallisten elinten pommittaessa heitä kumileimasimilla ja paperiliittimillä. Viimeksi vielä eilen oli havaittavissa jotain hajanaista vastarintaa. Olipa joku yrittänyt tiputtaa tapulista kirkonkellon kaapparipomon niskaan, mutta yritys jäi pahasti suutariksi. Tekijäksi epäillään kirkon korkeinta virkamiestä eli kellonsoittajaa.

Vastarintaliikkeen joukot ovat vetäytyneet taistosta, mutta asiantuntijat arvelevat sen olevan vain hämäystä ja viivytystaktiikkaa. Tarkoitus lienee koota viimeisetkin voimanrippeet lopullista yhteenottoa varten, jossa ei tuumaakaan anneta periksi vaan ollaan valmiit vaikka katkeraan loppuun saakka puolustamaan totuutta, koska tuo kelvoton vastustaja oli väittänyt Raamatun olevan vain pelkkää paperia.

Katsaus tämänhetkiseen tilanteeseen.

Vastarintaliikkeen aktivistit ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen kun raivoisa tuulenpuuska kävi heidän ylitseen. Jäljelle jääneet rivijäsenet ovat alistuneet uuden sielunpaimenen johdatukseen.

Valtakunnassa kaikki hyvin. Vai onko sittenkään? Kuinka käy lopulta viinikellarissa panttivankina olevalle kirkkoherralle? Mahtaako hän löytää korkinavaajan? Saapuuko ratsuväki ajoissa paikalle?

Juuri paljastuneen tiedon mukaan kirkkoherra on salakuljetettu erääseen kellariravintolaan pakkotyöhön. Tarkempaa tetoa olinpaikasta ei ole.

Yhtään kirkkoa ei vahingoitettu tässä projektissa.

Scroll to Top